25 Şubat 2015 Çarşamba

Merhaba Dünya :)


Bismillah diyerek sıvadık kollarımızı. Hedef, dünyadaki tüm developer adaylarının faydalanabileceği bir platform oluşturmak. Bunun için yazılarımızı Türkçe'nin yanı sıra İngilizce olarak da yayınlamaya çalışacağız.
Zaten bir çoğumuz, kullanımını unuttuğumuz bir kodu Google'da İngilizce ifadelerle aratmıyor muyuz? Her yazılımcının en azından bunu yapabilecek düzeyde İngilizce bilgisine sahip olması gerekir. Aksi taktirde öğrenme aşamasına rakiplerinizden 1-0 geride başlamış olursunuz. Elbette maçı çevirip rakipleriniz üstüne çıkmanız ve üst düzey bir programcı olmanız gayet mümkün. Ancak meslek hayatında çok daha keskin bir çizgi vardır aranızda. Örneğin bir iş başvurularında iki grup vardır "İngilizce bilenler" ve "bilmeyenler". Eğer ikinci gruptaysanız bu maçı çeviremezsiniz, hükmen mağlupsunuzdur. Tabi kendini bir şekilde kanıtlamış kişiler bu gruplara pek takılmaz.

Konumuza geri dönersek bu blogda başlangıç dili olarak belirlediğimiz C programlama diliyle başlayıp diğer dillere uzanacağız. Karışıklığa sebebiyet vermemek adına bir dil bitmeden diğerinden bahsetmemeye çalışacağız. Derslerde anlamadığınız bir yer olursa yorum yapabilir veya özel sorularınızı bana mail ile ulaştırabilirsiniz: altunmstf@gmail.com

Yakında videolu anlatımlar da gelecek. Takipte kalmanız ümidiyle, hoşçakalın...

Mustafa Altun

0 yorum:

Yorum Gönder